Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaNieuws

1/135 

Feestelijke opening Open Leercentrum De nieuwe Havo

Het nieuwe Open Leercentrum van De nieuwe Havo werd officieel geopend in het bijzijn van leerlingen en medewerkers van de school. In de zomervakantie is de oude schoolmediatheek volledig gestript en opnieuw ingericht. Het Open Leercentrum is een moderne, eigentijdse werkruimte waar leerlingen zelfstandig of in groepjes kunnen werken aan hun opdrachten of projecten.

Dubbel feest
De feestelijke opening van het Open Leercentrum werd verricht in het bijzijn van klas HV1B. Er werden mooie woorden gesproken, er werd een lint doorgeknipt, een rondleiding gegeven en met (kinder)champagne getoost. Ook werden de winnaars van de fotowedstrijd ‘Lezen kan je overal’ bekend gemaakt. Speciaal genodigden waren leerlingen die betrokken waren geweest bij de herinrichtingsplannen. Als dank voor hun bijdrage viel aan leerlinge Shavelly de eer te beurt om het lint door te knippen.

De verbouwing
Bij de herinrichting hebben zowel leerlingen als docenten hun wensen kenbaar mogen maken. Vele boekenkasten hebben plaatsgemaakt voor werkplekken in alle soorten en maten, zowel geschikt voor groepswerk als voor individueel studeren in alle stilte. Alle werkplekken zijn voorzien van stopcontacten, usbaansluitingen en wifi. Je kunt met al je devices overal aan de slag. Op meerdere plekken kan van een groot beeldscherm gebruik gemaakt worden. Gebleven zijn de boekenkasten voor de Nederlandse romans en jeugdboeken, want lezen is en blijft leuk en belangrijk. En uiteraard is alles in een fris en nieuw jasje gestoken met vrolijke kleuren.

Minoren en 70 minutenrooster
Dit schooljaar is De nieuwe Havo overgestapt van een 50 naar een 70 minutenrooster. Daardoor kunnen leerlingen een deel van de lestijd zelfstandig werken in het Open Leercentrum. Het Open Leercentrum heeft ruimteren openingstijden, zodat leerlingen er terecht kunnen om onder toezicht van een docent hun huiswerk te maken. Bovendien start de school met de zogenaamde minoren. Dit zijn op de praktijk gerichte projecten, waarbij leerlingen in kleine groepen binnen een thema naar een eindopdracht toewerken. De minoren zijn bedoeld om leerlingen kennis te laten maken met vervolgstudies en de bijbehorende beroepen: elke minor sluit thematisch aan op het onderwijsaanbod van een van de zeven faculteiten van de Hogeschool van Amsterdam. Ook kunnen de leerlingen bij de minoren getraind worden in de manier van werken op het HBO. Daar moet je over bepaalde vaardigheden beschikken zoals goed kunnen plannen, samenwerken en verantwoordelijk zijn voor je eigen leren. De nieuwe Havo stelt zich ten doel haar leerlingen goed voor te bereiden op het HBO. Het werken voor de minoren zal voor een belangrijk deel in het Open Leercentrum plaatsvinden.


Leerlinge Shavelly knipt het lint door (Foto: De nieuwe Havo)