Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaNieuws

 141/148 

Leerlingen Hyperion Lyceum geven startsein nieuwbouw

Afgelopen donderdag hebben de leerlingen van het Hyperion Lyceum het startsein mogen geven voor de bouw van hun nieuwe schoolgebouw. Het Hyperion Lyceum, de nieuwe school voor atheneum+ en gymnasium in Amsterdam-Noord, was het afgelopen schooljaar tijdelijk gehuisvest bij het Bredero Lyceum. De allereerste 40 leerlingen vierden op het bouwterrein de komst van hun nieuwe schoolgebouw. Na de zomervakantie zullen de leerlingen samen met de nieuwe 135 leerlingen het gebouw betrekken op Overhoeks.

Mooi gelegen aan het water
Vol trots toostten de leerlingen hun kinderchampagne op het nieuwe schoolgebouw. De leerlingen kregen een rondleiding op het bouwterrein waar al een deel van de units geplaatst waren. Vol nieuwsgierigheid bekeken de leerlingen het terrein en er werden veel vragen gesteld aan de bouwers en de aannemer. Gezien de mooie ligging aan het water fantaseerden sommige leerlingen ook al over een strand en bootjes om mee te varen in de pauze.

Het schoolgebouw bestaat uit units voor tijdelijke huisvesting, totdat er nieuwbouw gerealiseerd kan worden voor een definitief schoolgebouw. Vanwege de snelle groei van de school is ervoor gekozen de school een eigen plek te geven waar het mogelijk is om te groeien en een eigen school te vormen.

Plek voor 175 leerlingen
Het schoolgebouw komt in Amsterdam-Noord op het Overhoeks terrein achter de Tolhuistuin nabij het IJ. Met ingang van het nieuwe schooljaar zal de eerste lichting van 40 leerlingen en de nieuwe leerlingen van 135 leerlingen het schoolgebouw gaan betrekken. De dag hiervoor hebben de nieuwe leerlingen tijdens hun kennismakingsmiddag ook al een kijkje mogen nemen van hun nieuwe schoolgebouw.

Atheneum+ en gymnasium
Het Hyperion Lyceum is een school voor atheneum+ en gymnasium dat vorig jaar opgericht is vanwege het tekort aan vwo-aanbod in Amsterdam. Deze school is medeontwikkeld en wordt ondersteund door vertegenwoordigers van de Amsterdamse gymnasia en biedt daarmee een unieke uitbreiding op het bestaande onderwijsaanbod. De school gaat nu zijn tweede schooljaar in met in totaal 175 leerlingen. Het Hyperion Lyceum maakt deel uit van scholengroep Voortgezet Onderwijs van Amsterdam (VOvA).

Foto: Ramon de Groot, eerstejaars atheneum+, mag samen met de bouwer een unitdeel plaatsen van zijn toekomstige school op Overhoeks (foto: F. Zaghdoud)