Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaNieuws

 122/148 

Masterclass met oud-leerling en SVH meester-kok Lucas Rive op Hubertus Vakschool

Tweesterren meester-kok Lucas Rive heeft gisteren een inspirerende masterclass verzorgd aan leerlingen van de Hubertus Vakschool. De Hubertus Vakschool, ook wel ‘De lekkerste school van Nederland’, heeft een speciale Top-KOOK-Klas. Elke maand krijgen leerlingen die extra verdieping willen een masterclass over een bepaald thema. Lucas Rive is oud-leerling en heeft sinds kort zijn eigen restaurant in Hoorn.

Top-KOOK-Klas
Na een succesvolle eerste jaar, heeft de Top-KOOK-Klas dit jaar zijn gevolg gekregen. Toppatissiers, -koks, -poeliers, -patissiers, -slagers en andere vakmensen uit de horeca- en bakkerijbranche, geven het hele schooljaar aan leerlingen die zich daar speciaal voor konden inschrijven, speciale masterclasses. De vakmensen zijn vaak succesvolle oud-leerlingen van de school die vol ambitie en met passie een eigen bedrijf hebben neergezet.

Culinaire vakmanschap
Gisteren was het de beurt aan 2** meester-kok Lucas Rive die, op zijn enige vrije dag, met de leerlingen aan de slag ging in de masterclass Gastronomie. Meester-kok Rive werkte met mooie ingrediënten en bracht de leerlingen de bijzondere kneepjes van het vak bij. Het doel is om leerlingen nog meer praktijkervaring op te laten doen met specialisten uit het werkveld en uiteraard zich te laten bekwamen in dit vakmanschap. Het vijfgangen menu werd geserveerd aan speciale genodigden zoals ouders en vertegenwoordigers uit de horecabranche.

Samensmelting onderwijs en praktijk
Op de Hubertus Vakschool is het gemeengoed om dit soort initiatieven te ondernemen. Al 65 jaar staat vakmanschap hoog in het vaandel bij zowel ouders, leerlingen alsmede het bedrijfsleven. Belangrijk is dat leerlingen de basisvaardigheden blijven leren uit de oude klassieke keuken. Dit soort initiatieven zijn tevens belangrijk om leerlingen nog meer in contact te laten komen met de diversiteit van de horeca- en bakkerijwereld, niet alleen in theorie, maar juist ook in de praktijk. Direct contact met vakmensen uit het bedrijfsleven maakt het voor de leerlingen nog realistischer. Zo is meester-kok Lucas Rive zelf een oud-leerling van de Hubertus Vakschool en uiteindelijk een groot vakman geworden met een nieuw eigen restaurant in Hoorn. De school is er bijzonder trots op, dat op deze manier het vak weer doorgegeven kan worden aan de huidige generatie leerlingen.


Leerlingen in de keuken met Lucas Rive tijdens bereiding hoofdgerecht (Foto: Martijn Buskermolen)