Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaNieuws

 58/148 

Leerlingen Bredero Mavo brengen Amsterdam-Noord in kaart

Donderdag 25 juni vond de presentatie plaats van de reportages gemaakt door Bredero Mavo-leerlingen van bedrijven en organisaties in Amsterdam-Noord. De reportages zijn gebundeld op de website www.metropolisnoord.nl die tevens die dag gelanceerd werd.

Hoe verbind je een school met de buurt? In project Metropolis Amsterdam gingen de leerlingen van Bredero Mavo de straat op om korte reportages van bedrijven en organisaties in de omgeving te maken. De afgelopen maanden is door leerlingen het stadsdeel Noord in beeld gebracht. De resultaten van dit project zijn gebundeld op de website Metropolisnoord, welke tijdens de presentatie op 25 juni gelanceerd werd in de Burgerzaal van het stadsdeelhuis Noord. Tevens zijn alle reportages vertoond.

Onder begeleiding van Bekijk ‘t - aanbieder van cultuureducatie met sterke focus op het vmbo - filmen, interviewen en monteren leerlingen zelf en brengen zo hun buurt in kaart. In 2014 startte Bekijk ’t met de Metropolisreeks. Metropolis Noord stopt niet na de Bredero Mavo. Een van onze andere scholen - het Bredero Beroepscollege - zal het gebied van Metropolisnoord volgend schooljaar aanzienlijk uitbreiden.

Metropolis Amsterdam is een concreet voorbeeld van hoe wij als school de verbinding aangaan met onze omwonenden, onze buurt. Een project waarin leerlingen in aanraking komen met wat er in de wijk te doen is, wat er speelt en wie er woont. En andersom, de wijk komt in aanraking met onze leerlingen en hun talenten. Buurtbewoners, leerlingen en de verschillende bedrijven en instellingen zijn het erover eens: het is belangrijk om op een goede manier met elkaar in contact te komen, je samen verantwoordelijk te voelen voor de wijk en je daar thuis te voelen.


Foto: Alexander uit klas M1A van Bredero Mavo interviewt Danny van Marco's Grillkippen op het Buikslotermeerplein.