Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaNieuws

 17/137 

VOvA organiseert speciale scholenmarkt voor groep 8

Morgen, woensdagmiddag 18 januari, organiseren de scholen van het Voortgezet Onderwijs van Amsterdam een scholenmarkt in de Tolhuistuin. Op deze centrale plek aan het IJ zijn alle groep 8 leerlingen samen met hun ouders en/of docent van harte welkom om kennis te maken met de scholen van het Voortgezet Onderwijs van Amsterdam.

Scholen voor elk advies
Of je nou vmbo- of vwo-advies hebt gekregen, op de scholenmarkt vind je scholen voor elk advies. Je kunt kiezen voor beroepsgericht onderwijs op het Bredero Beroepscollege, het Stelle College, de Tobiasschool en de Hubertus & Berkhoff, algemeen voorbereidend onderwijs op het Hyperion Lyceum, De nieuwe Havo en de Bredero Mavo of praktijkonderwijs op de LUCA Praktijkschool. Eén ding is zeker; op alle scholen staat het plezier van het leren, innovatief onderwijs en het ontdekken van je talenten in een inspirerende omgeving voorop.

Workshops en activiteiten
Tijdens de scholenmarkt kunnen groep acht leerlingen al hun vragen stellen aan leerlingen en docenten van de scholen. Ze kunnen terecht met vragen over de overstap van groep 8 naar het voortgezet onderwijs en de huidige aanmeldingsprocedures. Daarnaast kunnen ze workshops en activiteiten doen om een indruk te krijgen van de school naar keuze. Zo kun je bij het Bredero Beroepscollege een stop-motion film maken, bij Hubertus & Berkhoff marsepein leren maken en bij Vox-klassen een indruk krijgen van projectonderwijs.

Nieuw: Vox-klassen
Bezoekers kunnen op de scholenmarkt tevens informatie krijgen over het nieuwste onderwijsinitiatief van het Voortgezet Onderwijs van Amsterdam: Vox-klassen. Hier werk je samen met leerlingen van vmbo t/m vwo gemixt aan uitdagende leerprojecten en word je begeleid naar een examen op het hoogst haalbare niveau.

Programma
Datum: woensdag 18 januari 2017 Tijd: 14.00 - 16.00 uur Locatie: Tolhuistuin, IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam

Meer info: www.checkhetvova.nl