Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaNieuws

1/148 

Bijzonder project Vox: Frisse longen

Deze week een bijzonder project bij ons onderwijsinitiatief Vox-klassen. Het project heet ‘Frisse longen’ waarin onder andere wordt samengewerkt met het Antoni van Leeuwenhoek en Sick of Smoking.

De week begon met een bezoek van Anne Marie van Veen. Zij vertelde over haar longkanker, haar kinderen en over de strafzaak tegen de tabaksindustrie. Op dinsdag waren de eersteklassers in het Antoni van Leeuwenhoek. Longarts Wanda de Kanter verzorgde de introductie, patiënten met longkanker vertelden hun verhaal en de Vox-leerlingen kregen als eerste kinderen in Nederland het boek ‘Mij pak je niet’ van Martine Glaser uitgereikt. Op woensdag kreeg de school bezoek van professor dr. J.J.C. Neefjes van het Leids Universitair Medisch Centrum – LUMC. Hij gaf een interessant college over wat roken doet met je longen en je DNA. In zijn college doet hij samen met de Vox-leerlingen een illustratieve stofzuigerproef!

Project in de media
Hart van Nederland is aanwezig in het Antoni van Leeuwenhoek. In het item dat 's avonds wordt uitgezonden komen onze leerlingen in beeld: Amsterdamse scholieren geconfronteerd met gevolgen roken.

In het Parool is op woensdag een mooi artikel verschenen naar aanleiding van het bezoek aan het Antoni van Leeuwenhoek: ‘Hoe lang heeft u nog te leven’?

Voor foto's van het project en meer informatie over Vox-klassen: www.vox-klassen.nl.